رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۵:۵۳:۳۴ ۲۰۲۴/۲۹/۰۳     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

در مراحل کشت محصولات ارگانیک از کود و سموم شیمیایی سنتتیک شامل انواع آفت کش، قارچ کش، حشره کش، علف کش و غیره استفاده نمی شود و بنابراین از نظر وجود باقیمانده سموم سنتتیک در مقایسه با محصولات کشاورزی رایج از ایمنی بسیار بالاتری برخوردارند. دریافت سموم دفع آفات سنتتیک از راه خوراکی، زمینه بروز بیماری ها و اختلالات متعددی چون سرطان، پارکینسون، تضعیف سیستم ایمنی بدن و ناباروری را موجب می شود. یکی از مهمترین دلایل پایین بودن سرانه تولید و مصرف محصولات ارگانیک در جهان در مقایسه با محصولات کشاورزی رایج این است که بازدهی و راندمان کشت ارگانیک به طور میانگین حداقل ۲۰ درصد کمتر از کشت به روش رایج است؛ بنابراین قیمت بالای محصولات ارگانیک یک عامل مهم محدود کننده در تهیه و مصرف آنهاست. همچنین استانداردهای سختگیرانه موجود در راستای تولید محصولات ارگانیک یا زیستی، عامل محدود کننده دیگر است. کشاورزی زیستی نوعی نظام مدیریتی جامع است که در آن کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآیند و انتقال به مصرف کننده، رعایت شده و اصول اکولوژِیکی و محیط زیست و نیز اصول عدالت و روابط اجتماعی و احترام به مخلوقات در نظر گرفته شده است. از جمله استانداردهایی که در کشت محصولات ارگانیک بایستی رعایت شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برداشت باید تنها از مناطق مشخصی که در آنها از مواد ممنوعه استفاده نشده است صورت گیرد.
- تمامی مواد گیاهی و بذرهای مصرفی باید گواهی زیستی داشته باشند.
- برای اطمینان ازتمایز و جداسازی بین تولید زیستی و متداول، موسسات گواهی دهنده باید تمامی نظام را، از ابتدای تولید تا مرحله رسیدن به بازار، بازرسی و کنترل کنند.
- دوره گذر برای تبدیل نظام های کشاورزی رایج به زیستی نیاز است. طول دوره گذر برای شرایط ایران، حداقل ۲۴ ماه پس از آخرین کاربرد مواد یا عملیات ممنوعه پیشنهاد می گردد.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب