رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۳:۳۵:۴۹ ۲۰۲۵/۰۷/۰۷     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

VITAMIN

کلمه ویتامین از واژه یونانی ویتا به معنی زندگی گرفته شده است. ویتامین ها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای سوخت و ساز مواد غذایی، اعمال حیاتی بدن، رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب، سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین می شود و به بیماری های مختلفی می انجامد. ویتامین ها را به دو دسته ویتامین های محلول در آب و ویتامین های محلول درچربی تقسیم کرده اند. ویتامین های E ، D ، A ، K را محلول در چربی و ویتامین C و گروه B محلول در آب هستند.
ویتامین A: ویتامین A برای سلامت چشم، پوست، دندان و استخوان ها مفید است. پیش نیاز این ویتامین کاروتن نام دارد و در گیاهان زرد، نارنجی و قرمز رنگ یافت می شود. آن را می توان از تره بار سبز و برگ دار، تره بار زرد، هویج، کدوحلوایی، فلفل نارنجی و قرمز، زردآلو و نارنگی، روغن کبد ماهی، لبنیات، زرده تخم مرغ، جگر و کره به دست آورد. مهم ترین عوارض کمبود آن در زمینه بینایی فرد مشخص می شود.

VITAMINA
ویتامین D: این ویتامین با افزایش جذب کلسیم و فسفر از روده باریک، به استحکام استخوانها کمک می کند؛ بنابر این برای رشد  اسکلت بدن ضروری است. جگر، زرده تخم مرغ و ماهی از منابع خوب ویتامین D هستند و باید در برنامه غذایی روزانه نوجوانان و جوانان گنجانده شوند. مهم تری منبع تامین کننده ویتامین D نور خورشید است. بر اثر تماس مستقیم نور آفتاب ( نه از پشت شیشه) با پوست بدن ماده ای به نام هیدروکلسترول، که در زیر پوست وجود دارد، به ویتامین D فعال تبدیل می شود. مهم ترین عوارض کمبود این ویتامین در زمینه پوکی استخوان مشخص می شود.

ویتامین B: ویتامین های گروه B برای آزاد شدن انرژی از کربوهیدارت ها لازم اند و در دوران بلوغ به دلیل افزایش نیاز به انرژی، نیاز به ویتامین های گروه B افزایش می یابد. بنابر این ویتامین های گروه B باید در دوران بلوغ بیشتر مصرف شوند. ویتامین B۱۲ فقط در غذاهای حیوانی مانند گوشت قرمز، ماهی، جگر، دل ،قلوه، تخم مرغ، شیر و لبنیات یافت می شود. اسید فولیک نیز از ویتامین های گروه B است. ویتامین B۱ برای دستگاه گوارش و اعصاب مفید است و مانع پیدایش برخی بیماری های می شود. آن را در نان کامل، حبوبات و جگر خواهید یافت. ویتامین B۲ در شیر، تخم مرغ، سبزیجات و گوشت بی چربی یافت می شود.

VITAMINB
ویتامین K: نقش ویتامین K در کمک به انعقاد خون به خوبی شناخته شده است. همچنین در سلامت استخوان نقش مهمی ایفا می کند. غذاهایی که شامل میزان قابل توجهی از ویتامین K هستند عبارت اند از: سبزینه (کلروفیل)، چای سبز، اسفناج، شلغم، گل کلم، کلم پیچ، مارچوبه و کاهو. برای پیشگیری و درمان بیماری ها باید برگ های سبز و تیره سبزیجات را زیاد مصرف کرد.
ویتامین E: این ویتامین نقش آنتی اکسیدانی یا ضد سرطانی دارد؛ برای مثال می تواند مردان را در مقابل سرطان پرستات محافظت کند. ویتامین E در غذاهایی مانند تخمه آفتابگردان، اسفناج، انواع بادام و فلفل شیرین یافت می شود.

VITAMINCVAE

ویتامین C: ویتامین C مدد بخش بافت ها، استخوان ها و دندان هاست و در میوه های ترش، مرکبات، انواع فلفل سبز، کلم، گل کلم، سیب زمینی، شلغم، ترب، پیاز، طالبی، کاهو، گوجه فرنگی و کدوی خام وجود دارد. ویتامین C برای مقاومت بدن در مقابل بیماری های ضروری است. سبزی های پخته و میوه هایی که به شکل کمپوت در آمده اند ویتامین C کافی ندارند؛ چون این ویتامین در اثر حرارت و ماندگی از بین می رود.

منبع: مقاله پرونده ویژه: تغذیه، پایش سبک زندگی، شماره ۶

ANVAVITAMIN

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب