رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۳:۱۳:۳۲ ۲۰۲۴/۱۹/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

roghan

مصرف سرانه بالاي روغن، به خصوص انواع هيدروژنه آن از مهمترين مشكلات تغذيـه در جامعـه امـروز ايـران اسـت  مصرف روغن هاي هيدروژنه كه حـاوي مقـادير بـالاي اسـيد چرب اشباع و نيز ايزومرهاي ترانس است، مي تواند عـوارض مختلفي در بدن ايجاد نمايد. در روغن هـاي هيدروژنـه شـده، ميزان اسيدهاي چرب ترانس مي تواند تا ۴۰ درصـد و بـالاتر هم برسد. دريافت زياد اسـيدهاي چـرب تـرانس بـا افـزايش خطـر بيماريهاي كرونري قلب، سرطان و بيماريهاي مـزمن ديگـر در ارتباط است. منابع عمده اين نـوع از اسـيدهاي چـرب در رژيم غذايي عبارتند از محصولات پخته شده پر چربي و ميـان وعـده هـاي نمـكدار حـاوي ايـن چربـي هـا، مارگارين هاي تا حدي هيدروژنه شده، روغن هـاي تـردكننـده شيريني و چربي هاي سرخكردني تجاري. كره و چربي حيواني نيـز حـاوي اسـيدهاي چـرب تـرانس هـستند كـه از تخميـر غير هوازي تشكيل مي شوند. در میان تمام عوامل غذايي، دريافت چربي با سـرطان راسـت روده، پستان و پروستات رابطه مستقيم دارد. راهنمايي هاي انجمن سـرطان آمريكـا حـاكي از آن است كه پيروي از يك رژيم غنـي از چربـي مـي توانـد خطـر سرطان هاي كولون، مخرج، پروستات و اندومتريوم را افـزايش دهد. از طرفي اصلاح روش طبخ مـواد غـذايي در منـازل نيـز مي تواند تا ۴۰ درصد جذب روغـن را كـاهش دهـد. به نظر مـي رسـد، دانـش تغذيـه اي مـردم دربـاره چربي هاي غذايي كامل نيست و از طرف ديگر بيماري انگيـزه مهمي براي اصلاح شيوه زندگي خواهد بود. لذا در این راستا می توان روغن های گیاهی استفاده نمود. روغن هاي گياهي شامل روغن سويا، كـانولا، بـذركتان، آفتابگردان، گلرنگ، ذرت و غيره مي باشند كه البته بايـستي در مقادير متعادل استفاده شوند. هر چند اين چربي هـاي چنـد اشباع نشده نوعاً به عنوان قلب سالم توصـيف شـده انـد و بـه كاهش كلسترول و ريسك بيماري قلبي كمك مي نماينـد، امـا بايد بدانيم اغلب به مقدار زيـاد فرآينـد شـده و فاسـد شـدني هستند. اين بدان مفهوم است كه زود تند شده و فاسد مي شوند.

 

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب