رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۱۱:۱۳:۱۸ ۲۰۲۴/۲۶/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

سبزیجات و میوه های تازه جزء مواد غذایي ضروری در رژیم غذایي انسان بوده و استفاده از سبزیجات یکي از بهترین راههای دستیابي به زندگي سالم مي باشد. در بسیاری از کشورها به مردم توصیه مي شود که در رژیم غذایي روزانه خود حداقل روزی پنج نوبت از سبزیجات و میوه های تازه استفاده کنند. اما از طرفي بیماری های میکروبي ناشي از مصرف مواد غذایي نیز همواره یکي از عمده ترین بیماری های جهان محسوب مي گردند. این بیماری ها که جزء بیماری های روده ای تقسیم بندی مي شوند نه تنها در کشورهای در حال توسعه ، بلکه در کشورهای توسعه یافته با استاندارد بالایی بهداشتي نیز رو به افزایش بوده اند. باکتری اشریشیاکلي انترو هموراژیک سبب ایجاد عفونت در انسان می شود. مهمترین راه انتقال آلودگي مصرف غذاهای تهیه شده از گوشت گاو که بطور کامل پخته نشده باشند و سبزیجات تازه آلوده به این باکتری است. این باکتری در بیشتر موارد در کودکان و در افراد مسن ایجاد بیماری می کند. دوره نهفتگي آن ۵-۳ روز است و بیماری تا دوهفته مي تواند ادامه داشته باشد. پس از ورود باکتری به بدن و تولید توکسین روده ای مسمومیت ایجاد مي شود. علائم بالیني شامل استفراغ-اسهال و گاهي نیز همراه با تب مي باشد.
بطور کلي عوامل مؤثر در آلودگي میکروبي سبزیجات را مي توان به سه دسته تقسیم کرد:
۱-کیفیت آب مصرف شده در آبیاری
۲-کیفیت زمین کشاورزی و کود مورد استفاده
۳-کیفیت محل نگهداری سبزیجات هنگام عرضه

در مناطقي که سبزیجات در محل نامناسبي از نظر بهداشتي نگهداری مي شوند آلودگي میکروبي بالاتری دارند. با توجه به اهمیت تغذیه سالم ، استفاده روزانه از سبزیجات تازه در رژیم غذایي ضروی بنظر مي رسد اما در عین حال باید نقش سبزیجات در انتقال عوامل پاتوژن خطرناکي مانند اشریشیا کلي انتروهموراژیک را در نظر گرفته و به شرایط کشت و نگهداری سبزیجات و سالم سازی آنها قبل از مصرف توجه شود.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب