رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۹:۱۰:۱۴ ۲۰۲۴/۲۵/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

ماست يکي از انواع لبنياتي است که از تخمير شير توسط نوعي باکتري حاصل مي شود. اين مادة لبني سرشار از پروتئين و برخي از انواع ويتامين ب مي باشد. به جز چند تفاوت اندک، شير و ماست ترکيب ويتامين و مواد مشابهي دارند. در طول تخمير، ويتامينهاي B۶ ,B۱۲ وC مصرف شده، اسيد فوليک و کولين نيز توليد مي گردد. املاح موجود در ماست زياد بوده، اگرچه ميزان چربي آن با ميزان چربي شيري که ماست از آن تهيه شده است، برابري مي کند. به طور کلي يک ليوان ماست کم چرب (۲۵۴ گرم) حاوي ۱۵۵ کيلوکالري انرژي، ۱۳ گرم پروتئين، ۱۲ گرم کربوهيدرات و ۳/۸ گرم چربي است که ميزان آن به شير اوليه نيز بستگي دارد.ماست منبع غني از کلسيم (۴۴۷ ميليگرم)، ريبوفلاوين، منبع خوبي از منيزم (۴۳ گرم) و پتاسيم (۵۷۳ گرم) نيز مي باشد. پژوهش هاي زيادي در مورد اثرات درماني و پيشگيرانة ماست و باکتري هايي که در توليد آن به کار رفته اند براي بيماريهايي چون سرطان، آسم، عفونتها، اختلالات گوارشي، عدم تحمل لاکتوز و اسهال انجام شده است. از جمله تحقيق هاي ديگر انجام شده بر روي ماست کم چرب، کاربري آن در کاهش وزن به ويژه در موارد مرتبط با کلسيم مي باشد. با توجه به فوايد بسيار زياد غذايي و درماني ماست و سهم قابل توجه آن در سبد خوراکي بسياري از مردم، همچنين به منظور قابل استفاده تر نمودن در زمانها و شرايط خاص مثل مسافرتها، حمل آسان تر آن توسط ورزشکاران، کوهنوردان و يا حتي محققان فضايي تصميم به تبديل آن به قرصهاي خوراکي گرفته شد. لذا با بررسی امکان قرص نمودن آن مي توان علاوه بر يافتن راهي مناسب براي خشک نمودن ماست مايع جهت حفظ مواد مغذي مربوطه، نسبت به بررسي خواص تراکم پذيري و پذيرش به هم فشردگي پودر حاصل از آن  آزمايش هاي لازم را به عمل آورد. در این راستا محققان به روشی برای قرص نمودن ماست دست یافته اند که برای اطلاع بیشتر به مقاله ای که در این خصوص منتشر شده است مراجعه فرمایید.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب