رفتن به محتوای اصلی
امروز: ۰۸:۱۳:۰۹ ۲۰۲۴/۲۶/۰۴     ورود
EN - FA

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

 

 

 

 

 

 

 

 

برای تبلیفات در سایت

استفاده از رژیم غذایی مدیترانه از سال ۱۹۹۰ در بین مردم رایج گردید. رژِیم غذایی تیپ مدیترانه توصیه های تغذیه ای با الهام از الگوی غذایی سنتی اسپانیا، جنوب ایتالیا، یونان و بخش هایی از خاورمیانه که میزان ابتلا به بیماری قلبی در مردم ساکن در آن مناطق پایین می باشد را ارائه می کند. در سال ۲۰۱۰ یونسکو این الگوی غذایی را به عنوان میراث فرهنگی کشورهای ایتالیا، یونان، اسپانیا و مراکش به رسمیت شناخت. رژِیم غذایی مدیترانه علاوه بر تاکید بر انجام فعالیت بدنی به مصرف فراوان سبزیجات و غذاهای گیاهی و میوه ها، مصرف فراوان روغن زیتون، مصرف فراوان حبوبات، مصرف کم یا متوسط محصولات لبنی ( بخصوص پنیر و ماست) و ماهی، مصرف محدود شراب قرمز، استفاده از تخم مرغ ۳-۴ عدد در هفته و مصرف گوشت قرمز در کمترین مقدار تاکید دارد. مقدار چربی این رژِیم ۲۵-۳۵ درصد است که ۸ درصد آن از چربی اشباع می باشد. هرم غذایی که بر پایه رژِیم مدیترانه طراحی شده است به صورت ذیل می باشد: مصرف سبزیجات ۲-۳ واحد در روز، مصرف میوه ۴-۶ واحد در روز، مصرف لبنیات کم چرب ۱-۲ واحد در روز، استفاده از ماهی ۴-۵ واحد در هفته، مصرف زیتون، مغزهای گیاهی بیش از ۴ واحد در هفته باشد و مصرف گوشت قرمز به ۴-۵ واحد در ماه محدود می گردد. این رژیم غذایی همچنین تاکید به استفاده از روغن زیتون به عنوان روغن اصلی مصرفی دارد. براساس مطالعات صورت گرفته پیروی از این رژیم غذایی با کاهش ۸۰ درصد در میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی همراه است. بررسی ها نشان داده اند که استفاده از رژیم مدیترانه نه تنها احتمال بروز بیماری قلبی را کاهش می دهد بلکه می تواند مانع پیشرفت بیماری قلبی در بیماران نیز شود. مصرف کم الکل، مصرف پایین گوشت قرمز، مصرف بالای سبزیجات و میوه ها و مغزهای گیاهی و مصرف بالای حبوبابت و زیتون بیشترین نقش را در این رژیم غذایی در کاهش بیماری قلبی دارند.

field_video
کپی رایت | طراحی سایت دارکوب